Tagok

Ay KornélAy Kornél Müller IstvánMüller István Poszmik FerencPoszmik Ferenc
Sebestyén János
Sebestyén János
Szabó Tamás
Szabó Tamás
Vadnai Márton
Vadnai Márton

 

a Zenekar

Mondschein Kapelle - RólunkAz ős-Mondschein 1998 februárjában alakult és egészen 2000 szilveszteréig szinte csak alkalmi zenekarként létezett. A kezdeti szárnypróbálgatások után kiválások, tagcserék tarkították a banda múltját. A jelenlegi felállásban 2002 februárja óta működünk, ezzel az egyik legrégebb óta változatlan formában játszó bandának számítunk sramlis berkekben!

Ha azt kérdezik, milyen zenét játszunk, azt szoktuk mondani: "Jót!", a stílus ugyanis meghatározhatatlan. A hagyományos német és szlovák polkáktól a mulatós zenén át az örökzöld tánczenékig sőt, akár napjaink slágereiig sok mindent felölel a repertoárunk. Kérésre, de kedvtelésből is szívesen tanulunk meg új nótákat, kísérletezünk saját feldolgozásokkal, átiratokkal.

Legtöbbször esküvőkön, bálokon, céges rendezvényeken, zártkörű családi bulikon gondoskodunk a jó hangulatról saját hang- és fénytechnikával. Többször felléptünk külföldön is, rendszeres vendégei vagyunk a Hradiste-i (Szlovákia) fúvóstalálkozóknak, de zenéltünk már Borszéken, Vajdaszentivánon (Erdély) és Gerstettenben (Németország) is. 2006-ban a finn Vikingline társaság Oktoberfest-je alatt 4 héten át a cég egyik hajóján szolgáltattuk a talpalávalót a lelkes közönségnek.

A szlovák kötődés nem véletlen, a Pilisi-medencében a svábok mellett a szlovák a második legnagyobb nemzetiség. Szívesen játszunk szlovák, cseh polkákat, dalokat is, 2013 novembere óta arany diplomás szlovák nemzetiségi zenekarként. Igyekszünk fellépéseink alkalmával minőségi élőzenével elősegíteni a jó hangulatot, mert valljuk, hogy ez mindenféle rendezvény sikerének elengedhetetlen kelléke.